Architect vrijstaande woning

Set interieur biedt jouw architect om een vrijstaande woning te bewerkstelligen!

Heb je een villa interieur of landhuis interieur in gedachten en wil je een ervaren architect om jouw droom te bewerkstelligen? Set interieur helpt je graag verder! Een architect voor een vrijstaande woning inschakelen doe je echter niet zomaar, dus onze interieurarchitect biedt een persoonlijke service voor een transparante prijs. We denken dus altijd met je mee en qua budget en prijsafspraken is alles duidelijk bij ons. Dit doen we door offertes aan te vragen en duidelijke prijsafspraken met de materiële aanbieders, installateurs, aannemers en andere werkers te maken, zodat je niet achteraf met onaangename financiële verrassingen en extra kosten komt te staan. Ons doel is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen tijdens de verbouwing door het hele project van ontwerp tot aan de eindvormgeving aan te pakken. We maken van tevoren duidelijke afspraken met elkaar en houden het hele proces jou op de hoogte van de belangrijkste zaken. Set interieur vervult de rol als coördinator en vormt dan ook het centrale aanspreekpunt voor aannemers, installateurs en materiële aanbieders, zodat jij je daar niet meer mee bezig hoeft te houden. Op deze manier hoef je tijdens een verbouwing niet meer in de stress te zitten.

De kosten om een architect voor een vrijstaande woning te bewerkstelligen

De kosten om een architect voor een vrijstaande woning in te schakelen zijn vaak erg onduidelijk. Set interieur wil daar verandering in brengen door transparant en eerlijk te zijn. Daarom leggen we hier uit waar de kosten vandaan komen als je onze architect voor een vrijstaande woning verbouwing wilt inschakelen.

Voorrijkosten

Het is cruciaal voor een perfecte verbouwing om de architect langs te laten komen op locatie. Daarom hanteren architecten voorrijkosten van gemiddeld € 40 per uur. Bij de (ver)bouw(ing) van je droomhuis komt sowieso al een groot bedrag kijken, dus zijn die voorrijkosten een kleine investering op de totale kosten. Een goede binnenhuisarchitect pakt ieder project persoonlijk aan en als men jouw huis in het echt gezien heeft, dan kan hij of zij veel beter het interieurontwerp op jouw persoonlijke smaak en leefgewoontes aanpassen.

Schetsontwerp

De kosten voor een architect bij een vrijstaande woning ontwerpen zit uiteraard ook in het schetsontwerp. Hier worden jouw ideeën omgezet naar een visueel plan. Je krijgt dan ook meteen meer inzicht in wat je zoal kunt verwachten bij de (ver)bouw(ing). Het schetsontwerp is een verzameling van tweedimensionale tekeningen (voornamelijk van de plattegronden). Set interieur gaat hier nog een stapje verder in door geavanceerde software te gebruiken en de tekeningen naar een 3D model om te zetten. Het voordeel van een 3D tekening is dat eventuele fouten en problemen in het initiële ontwerp beter opgespoord kunnen worden. De kans op onvoorziene kosten wordt daarmee flink gereduceerd.

Bouwtekeningen

Een architect die een vrijstaande woning ontwerpt, moet ook voor de juiste bouwtekeningen zorgen. Hieronder vallen plattegronden, het lichtplan, een materiaal- en kleurplan. Set interieur vraagt dan ook eventueel vergunningen aan bij de gemeente, mocht dit nodig zijn. De bouwtekeningen voor het bouwplan zijn enorm belangrijk, omdat deze belangrijke informatie bevat voor de aannemers en installateurs. Zo ontstaat er geen miscommunicatie tijdens het bouw- en installatieproces en dat scheelt veel hoofdpijn, tijd en geld. Aan de hand van het bouwplan kunnen we ook offertes aanvragen en het kostenplaatje doorspelen naar jou. Een duidelijk bouwplan schept duidelijke verwachtingen, zowel voor jou als de architect die een vrijstaande woning ontwerpt.

Eindstyling

Set interieur let op de finesses, dus verzorgen we ook de eindvormgeving van jouw vrijstaande woning. We zorgen ervoor dat ieder kunstwerk, meubelstuk en interieuraccessoire op de goede plaats komt te staan. We laten ook een interieurfotograaf op bezoek komen om je nieuwe droominterieur op beeld te vereeuwigen.

Communicatie

Set interieur biedt een totaalpakket aan en hier hoort ook de communicatie bij. Hiermee bedoelen we niet alleen de communicatie met jou, maar ook met andere relevante partijen zoals de gemeente, aannemers, installateurs en materiële aanbieders. Zo ontzorgen we jou zoveel mogelijk en vormt Set interieur het centrale aanspreekpunt. Dit maakt het hele bouwproces een stuk efficiënter en sneller.

Transparantie in de kosten als je een architect voor een vrijstaande woning inschakelt

Set interieur is altijd transparant in de kosten, want wij begrijpen uiteraard dat niemand zit te wachten op extra kosten die steeds maar oplopen. Dus wat kost een architect voor jouw vrijstaande woning? Deze vraag kunnen we voor je beantwoorden als je geheel vrijblijvend contact met ons opneemt. Iedere klant zien we namelijk als een unieke persoonlijkheid en geen woning is hetzelfde. Op de vraag kunnen we dus geen concreet antwoord geven, zonder eerst een globaal idee te hebben van jouw woning en wat jouw wensen zijn.

Wat kost een architect voor een vrijstaande woning in nieuwbouw?

Het inschakelen van een architect voor een vrijstaande woning in nieuwbouw doe je (als het goed is) maar één keer in je leven. Daarom is het heel belangrijk dat je voor een architectenbureau gaat waar je een fijn gevoel bij hebt. Daarnaast is jouw budget ook belangrijk. Meestal hanteren architecten voor een vrijstaande woning in nieuwbouw een percentage van de te verwachten casco bouwsom. Dit zit vaak rond de 4,5%, maar meer of minder kan ook. Anderzijds zijn er ook architecten die een vaste prijs hanteren, ongeacht de hoogte van de casco bouwsom. Ben je benieuwd naar wat in jouw situatie geldt? Neem dan contact op met Set interieur via het contactformulier op de website en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Ook als je een bepaald budget in gedachten had en je je afvraagt wat er zoal mogelijk is binnen dit budget, kun je ons altijd gerust contacteren. Set interieur is heel creatief en denkt graag in kansen!

Binnenhuisarchitectuur = maatwerk

De kosten voor een architect bij een vrijstaande woning in nieuwbouw inhuren lopen nogal uiteen. Iedereen is namelijk anders en heeft dus ook een andere smaak en persoonlijke wensen. Daarnaast betaal je voor een interieurarchitect met veel ervaring en een indrukwekkend portfolio vanzelfsprekend een hogere prijs dan een beginner. Een goede architect “kopieert” geen oude ontwerpen bij een nieuwbouwhuis, maar ziet ieder project als een nieuw canvas volop mogelijkheden. Als jij dus bij Set interieur aanklopt met de vraag om een villa interieur, grachtenpand interieur, herenhuis interieur én een landhuis interieur te ontwerpen in dezelfde stijl, dan zullen wij toch met vier unieke interieurontwerpen komen, die tegelijkertijd allemaal qua design toch op elkaar aansluiten. Binnenhuisarchitectuur is maatwerk en dus ben je ervan verzekerd dat jouw unieke stijl en persoonlijke smaak altijd goed naar voren komt als je met Set interieur in zee gaat!

Van je huis maken wij je thuis
Contactformulier 030 - 79 96 477