grachtenpand interieur

Slimme oplossingen voor een grachtenpand interieur

Heb je het geluk om in een grachtenpand te mogen wonen? De meeste mensen zullen het er wel over eens zijn dat grachtenpanden prachtige woningen zijn. Een groot deel van de grachtenpanden is echter erg smal: deze panden zijn immers gebouwd in een tijd dat bewoners hele andere woonwensen hadden dan vandaag de dag het geval is. Het inrichten van een grachtenpand interieur is dan ook niet altijd even makkelijk! In dit artikel delen onze interieur architecten een aantal tips voor het inrichten van een grachtenpand interieur.

Tip 1: goede verlichting is key

Verlichting is ontzettend belangrijk voor elk interieur, maar vooral voor een grachtenpand. Goede verlichting zorgt er namelijk voor dat je woning optisch ruimtelijker lijkt. Weet je niet zeker hoe je dit het beste kunt aanpakken? Laat dan een lichtplan opstellen. Onze interieur architecten helpen je graag!

Tip 2: maak optimaal gebruik van de ruimte onder de trap

De ruimte onder de trap wordt bij veel woningen niet optimaal gebruikt – er worden hooguit wat rommeltjes in opgeslagen. Bij een grachtenpand heb je deze ruimte echter hard nodig! Kies daarom voor een gebruiksvriendelijk en intuïtief opbergsysteem onder de trap. Een op maat gemaakte kast sluit naadloos aan bij de rest van je grachtenpand interieur en geeft een verzorgde en opgeruimde uitstraling. Door te kiezen voor een kast met diverse compartimenten voorkom je dat het een rommeltje wordt.

Tip 3: neem je plattegrond onder de loep

Sommige mensen hebben de neiging om bij smalle woningen te kiezen voor kleine meubels. De indeling van je meubels is echter stukken belangrijker dan de grootte van het meubilair. Zo zal bijvoorbeeld ook een kleine bank de ruimte smal laten aanvoelen als je deze bank direct tegen de muur zet. Kies er in plaats daarvan voor om de bank een paar centimeter van de muur af te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om de bank juist dwars te zetten, parallel met de korte muren. Op deze manier maak je een gezellig zithoekje en breek je de ruimte in de lengte.

Heb je hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van je grachtenpand interieur? Onze interieur architecten creëren graag een interieurontwerp voor je. Ons doel? Een design dat niet alleen naadloos aansluit bij jouw persoonlijke stijl, maar ook de prachtige architectonische elementen van je grachtenpand belicht. Je kunt bij ons overigens niet alleen terecht voor het ontwerpen van een grachtenpand interieur. Of het nu gaat om de inrichting van een nieuwbouwwoning, een landhuis interieur of een herenhuis interieur – we helpen je graag!

Van je huis maken wij je thuis
Contactformulier 030 - 79 96 477