home inspiratie

Tijd voor wat home inspiratie! 5 interieur ideeën voor jouw huis

Ben je je huidige interieur zat en heb je behoefte aan iets nieuws, maar heb je geen tijd of geld voor een grote verbouwing? Gelukkig kun je ook met kleine veranderingen een groot verschil maken. Onze interieur architecten hebben een aantal binnenhuisinrichting tips voor je op een rij gezet. Hopelijk kun je hier wat home inspiratie uit putten!

Tip 1. Ga voor groen

Een goede manier om je interieur een nieuw leven in te blazen is door letterlijk leven in huis te halen – door middel van mooie kamerplanten! Planten zorgen voor een frisse, ademende sfeer. Figuurlijk, maar ook letterlijk – kamerplanten verbeteren namelijk de luchtkwaliteit in de ruimte. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het hebben van planten je stemming verbetert en stress vermindert. Wat wil je nog meer?

Tip 2. Tijd voor een likje verf

We zien vaak dat mensen vrijwel alleen witte muren hebben. Dat kan erg mooi zijn, maar ook wat kil ogen. Het toevoegen van kleur is in dat geval een goede manier om de ruimte een kleine metamorfose te geven. Wees niet bang om te experimenteren – als je de door jou gekozen kleur uiteindelijk toch niet zo mooi vindt, kun je er immers altijd overheen verven. Weet je niet zeker welke kleur mooi zou staan? Op Pinterest en Instagram staan tal van home inspiratie afbeeldingen.

Tip 3. Neem je plattegrond onder de loep

Heb je behoefte aan een nieuw interieur, maar heb je op dit moment geen geld voor een nieuwe bank, kast of tafel? Geen probleem – ook zonder het kopen van nieuwe meubels kun je je interieur een make-over geven! Dit doe je door eens met een kritisch oog naar de indeling van je meubels te kijken. Is dit écht de meest optimale indeling van je woon-, eet- of slaapkamer? Hoe zou de ruimte eruitzien als je de bank op een andere plek zou zetten? Ook hier kunnen online home inspiratie afbeeldingen helpen.

Tip 4. Investeer in één opvallende eye catcher

Kan jouw interieur wel wat extra spice gebruiken? Een opvallende lamp of een kleurrijk schilderij kan al een groot verschil maken in een ruimte. Op deze manier creëer je in een handomdraai een wow-effect!

Tip 5. Ga op zoek naar een mooi vloerkleed

Het neerleggen van een vloerkleed is een goede manier om warmte aan een ruimte toevoegen. Ook kun je op deze manier eenvoudig een aparte ‘zone’ creëren in een grote, open ruimte. Perfect voor een gezellig zithoekje!

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Met deze home inspiratie tips kun je je interieur op eenvoudige wijze een opfrisser geven. Heb je behoefte aan een grotere verandering? Zou je het liefst je hele interieur omgooien? De binnenhuisarchitecten van Set interieur zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van interieurontwerpen op maat. Of het nu gaat om een landgoed interieur of een nieuwbouwwoning – we voorzien je graag van advies! Wil je hier meer over weten? Of heb je een vraag over onze binnenhuisarchitect inhuren kosten? Je kunt ons team bereiken via 030 79 96 477 of info@setinterieur.nl.

Van je huis maken wij je thuis
Contactformulier 030 - 79 96 477