Interieur designer

Wat doet een interieur designer?

Interieurdesigners hebben een veelzijdige en creatieve baan. Het werk van een interieur designer gaat verder dan alleen mooie accessoires en meubelstukken uitzoeken. Klop je namelijk aan bij Set interieur, dan zit het vlekken-, materiaal-, licht
– en kleurplan en routing ook inbegrepen bij de interieur designer kosten. Wij nemen de regie in handen bij de uitvoering van de concepten en zetten deze om in concrete bouwplannen. Het doel van de interieurontwerper is om jou helemaal thuis te laten voelen en dat het interieur dus ook echt bij jouw persoonlijkheid en je leefgewoontes past. Wat een interieurdesigner doet is dus bijvoorbeeld ook het selecteren van producten en bekijken welke afwerkingen en materialen het beste passen bij de ruimte en bij het project. Deze taak gaat van de perfecte kleur verf selecteren tot het uitzoeken van de beste opbergsystemen voor in de kasten in een modern interieur design. Ook dient de interieur designer van Set interieur als centraal aanspreekpunt en coördinator van alle betrokken uitvoerders van het project: de interieurarchitect stuurt dus de installateur, timmerman en schilder aan.

Naast het interieur van woningen regelt Set interieur trouwens ook het interieur van kantoorruimtes en de inrichting van andere instellingen. Dus ook als je een kantoor architect zoekt om het interieur van bedrijven onder handen te nemen, zit je bij ons goed. Daarnaast hebben wij ook een architect die een zwembad of wellness ruimte voor je kan ontwerpen en uitvoeren.

Hoeveel kost een interieur designer inhuren?

Set interieur vindt transparantie in de interieurdesigner kosten belangrijk. Daarom werken we met een realistisch budget en vragen wij van tevoren offertes aan bij materiële aanbieders, aannemers en installateurs. Deze kosten kunnen namelijk erg verschillen van elkaar en daardoor kan het kostenplaatje erg verwarrend ogen. Set interieur schept hier meer duidelijkheid in door een duidelijke kostenraming op te stellen als je onze interieur designer gaat inhuren. Bij een interieur designer inhuren zijn de kosten in een aantal aspecten in te delen:

  • Uurtarief (in Nederland ligt dit vaak tussen de € 70 en € 95 per uur, maar soms ook meer dan € 100 per uur. Hangt af van ervaring van de interieur designer)
  • Vast bedrag
  • Commissie bij de uitvoering van het project (ereloon o.b.v. de totale kostprijs van het project)
  • Prijs per vierkante meter

De tarieven verschillen per bureau en per project en hangt mede af van de ervaring en de expertise van de interieurdesigners.

Offertes aanvragen voor een duidelijk kostenplaatje

Er zijn interieurdesigners die op projectbasis werken en hier een vast bedrag voor vragen. Deze prijzen kunnen uiteenlopen van € 500 tot € 7.000, afhankelijk van welke diensten er precies in het pakket zitten en hoe groot het project zelf is. Daarnaast kunnen interieurdesigner kosten ook berekend worden als een percentage (vaak 10% – 50%) van het totaalbedrag bij een verbouwing of aanbouwing. Overigens is het niet verplicht om meteen alle diensten bij een interieurdesigner af te nemen. Als je alleen een concept of plan voor bijvoorbeeld een modern interieur design wilt, dan is dat vaak ook wel mogelijk in overleg. Je betaalt dan alleen voor een doordacht interieurplan en zorgt zelf voor de uitvoering.

Voor welk type interieurdesigner je ook kiest, het is dus moeilijk om een concreet bedrag te noemen voor de interieurdesigner kosten, aangezien de bedragen zo uiteenlopen. Ons advies is dan ook om vrijblijvend contact op te nemen met Set interieur en jouw situatie voor te leggen. Aan de hand van deze informatie kunnen wij je meer vertellen over de interieur designer inhuren kosten voor jouw project.

Kiezen voor een interieurdesigner met totaalpakket

Een verbouwing is een fase vol stress en onzekerheid door veel mensen. Daarom kan het lonen om een interieur designer in te huren die een totaalpakket qua service aanbiedt. De binnenhuisarchitect zit er dan vanaf het begin om de tekentafel om een concept te ontwerpen en zet deze ideeën om naar werkelijkheid. Ook regelt de interieurdesigner het bouwplan en eventuele vergunningen bij de gemeente. Daarnaast bewaakt de interieurdesigner het budget en de boodschappenlijstjes en fungeert hij of zij als centraal aanspreekpunt voor de installateurs, aannemers en andere betrokken partijen. We spreken met jou af hoe vaak je updates van ons wilt ontvangen over de stand van zaken. Als laatste worden alle kunstobjecten, meubelstukken en interieuraccessoires op de goede plaats gezet en komt er een interieurfotograaf langs om alles te vereeuwigen op foto.

Van je huis maken wij je thuis
Contactformulier 030 - 79 96 477