Interieurarchitect

Wat kost een interieurarchitect?

Op zoek naar een interieurarchitect? Dan is de vraag “Wat kost een interieurarchitect?” ook wel zo belangrijk om te stellen. De kosten voor een interieurarchitect kunnen namelijk erg verschillen van elkaar en afhankelijk van de te leveren diensten kan de interieurarchitect ook verschillende tarieven voorstellen. Bij Set interieur kun je daarom altijd vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Iedere situatie is anders en de aanpak van onze interieurarchitecten is persoonlijk, dus het is lastig om hier een eenduidig antwoord te geven op de vraag “Wat kost een interieurarchitect?”.

Hoe zijn de kosten voor een interieurarchitect opgebouwd?

Wat we je wél kunnen vertellen, is hoe de kosten voor een interieurarchitect zijn opgebouwd. Voorbeelden van aspecten waar een interieurarchitect kosten voor berekent, zijn:

  • Uurtarief
  • Vast bedrag
  • Commissie bij de uitvoering van het project (ereloon o.b.v. de totale kostprijs van het project)
  • Prijs per vierkante meter

Zoals eerder gezegd, kan het bedrag enorm verschillen per interieurarchitect en per project. Zo kan een interieurarchitect voor een kantoor andere tarieven hanteren dan voor een landhuis interieur bijvoorbeeld. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat je alleen een kleuradvies of lichtplan wilt, Voor welk project je ook een interieurarchitect inschakelt, Set interieur zal altijd eerlijk de kosten berekenen en hier transparant over zijn. Ben jij benieuwd hoe het kostenplaatje er voor jou uit zal komen te zien? Dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen met ons om meer inzicht te krijgen in wat de kosten voor een interieurarchitect voor jou zal zijn!

Een interieurarchitect inhuren is een goede investering

Een interieurarchitect inhuren is een goede investering als je zelf geen tijd en niet de kennis in huis hebt om een (ver)bouw(ing) tot een goed einde te leiden. De interieurarchitecten van Set interieur maakt namelijk niet alleen het design voor een sfeervol interieur, maar zal ook zorgen voor offerteaanvragen en – vergelijkingen. Voor dit totaalpakket aan service vraagt een binnenhuisarchitect vaak een commissie, bestaande uit een bepaald percentage (vaak tussen de 10 – 15%) van de totale kosten van het project. Ook zorgt de interieurarchitect ervoor dat de bouwplanning opgevolgd wordt en dat alles binnen het afgesproken budget blijft. Eigenlijk biedt Set interieur dus een totaalpakket aan om jou zoveel mogelijk te ontzorgen. Veel mensen worden zenuwachtig en onrustig van een verbouwing, dus de kosten voor een interieurarchitect die alle touwtjes in handen neemt, is een goede investering. Daarnaast kan de interieurarchitect dankzij het netwerk ook scherpe prijsafspraken en de beste kwaliteit materiaal aanschaffen.

Totaalpakket afnemen bij een interieurarchitect: de voordelen

Iets veranderen aan de interieurarchitectuur is soms best ingewikkeld. Zoals eerder gezegd, levert een verbouwing dan ook vaak veel spanning op. Daarom biedt Set interieur een totaalpakket aan, zodat je zoveel mogelijk ontzorgd wordt. Bij de kosten van de interieurarchitect zit dus het interieur ontwerp inclusief 3D tekeningen, plattegronden, lichtplan, materiaalplan, vlekkenplan en kleurplan inbegrepen. Jij hoeft alleen maar jouw ideeën, wensen en terugkoppeling te geven op onze ontwerpen en na goedkeuring gaan wij over op de praktische zaken. We zorgen dus voor een realistische en efficiënte bouwplanning en het bijeenbrengen en coördineren van betrouwbare partijen die jouw droominterieur werkelijkheid laten worden. Set interieur is werkzaam in heel Nederland en inmiddels hebben wij een groot netwerk waar onder andere aannemers, installateurs en verkopers van materiaal en benodigdheden deel uit maken. Het maakt dus niet uit of je een interieurarchitect in Utrecht, Amsterdam of Eindhoven bijvoorbeeld zoekt. Set interieur zorgt voor heldere overeenstemmingen en fungeert als centraal aanspreekpunt voor alle betrokken partijen die werken aan jouw interieur. Ook zorgen we ervoor dat de juiste vergunningen bij de gemeente worden aangevraagd, mocht dit nodig zijn. Je spreekt ook met de interieurarchitect af hoe vaak je tussendoor updates wilt ontvangen van de belangrijkste zaken. Je gaat dus zorgeloos een verbouwing in en je hoeft aan het einde alleen maar te genieten van een prachtig nieuw interieur, tot in de puntjes verzorgd door Set interieur!

Van je huis maken wij je thuis
Contactformulier 030 - 79 96 477