Klassieke villa met eigentijds interieur

doorkijkhaard
eigentijds interieur
klassieke villa
lijnenspel
verhoogde zitkamer
Laat je inspireren

Volg ons op socials

Villa met eigentijds interieur
Voor de bewoners van deze klassieke villa maakten wij het ontwerp voor een eigentijds interieur.

Klassieke indeling
De villa is gebouwd in 1882 en heeft een klassieke indeling; met in het midden een lange gang en aan weerszijden daarvan de woonvertrekken. In het nieuwe interieurontwerp blijft deze historische structuur zichtbaar. Ter hoogte van de eetkamer en keuken zijn de tussenwanden weggehaald, zodat de ruimte daar groter is en beter voldoet aan de wensen van deze tijd.

Verschillende functies
In het zitgedeelte van de woonkamer is de vloer verhoogd. Daardoor zit de doorkijkhaard tussen de woonkamer en eetkamer zowel vanaf de bank als de eettafel op ooghoogte. Het hoogteverschil benadrukt bovendien de verschillende functies van de ruimtes op de begane grond.

Historische referentie
De keuken heeft een goudkleurige kern met aan één zijde de kasten van de keuken en aan de andere zijde de bijkeuken. Het lijnenspel van de verlichting en het werkblad van het kookeiland refereert naar de historische structuur van de villa.

Trap 
De trap is verplaatst en is nu een stuk gebruiksvriendelijker dan de oude trap. Door de verplaatsing kreeg het trappenhuis meer ruimte en een uitstraling die beter past bij de allure van het nieuwe ontwerp. In de hal lopen de trap en de vloer in elkaar over.

 

 

 

Geïnteresseerd?

Informeer naar de mogelijkheden

Gerelateerde berichten
Contactformulier 030 - 79 96 477