Landhuis interieur met aardse kleuren en materialen

Set interieur maakte, samen met Kraal architecten Utrecht, het ontwerp voor de duurzame renovatie en het nieuwe interieur van dit landhuis.

Aardse kleuren en materialen
Het interieurontwerp is gebaseerd op de interactie tussen het landhuis en de omgeving. Door een aards kleuren- en materialenpalet toe te passen, wordt de natuur verder naar binnen gehaald. Dit natuurlijke palet vormt een fijne combinatie met de zachte en romantische sfeer van het oude landhuis.

Open kap
De open kap met de houten spanten in het zicht maakt van de keuken een originele, spectaculaire ruimte. Een kastenwand vormt de afscheiding tussen de keuken en de bijkeuken. Door middel van doorkijkjes blijft er contact tussen deze ruimtes.

Keukeneiland
Het donkere, centraal geplaatste keukeneiland trekt de aandacht, zonder te contrasteren met de spanten en balken. De resterende kasten zijn uitgevoerd in een lichtere, minder opvallende tint.

Travertin
Het travertin werkblad loopt door in de kastenwand (richting de bijkeuken) en in een hoekhaard (richting de eetkamer). Het verlaagde plafond zorgt voor intimiteit en gezelligheid bij het bargedeelte van het keukeneiland.

Doorkijkjes
Richting de eetkamer gaat het plafond weer omhoog. Deze ruimte vormt het hart van de begane grond. De ruimte is verbonden met de woonkeuken en -kamer en -via een doorkijkje- ook met de entree.

Verbinding
Om de connectie tussen de ruimtes te benadrukken, loopt de onderkant van de eetkamerbank door in de trap. Ook de linnen wandbekleding naast de trap is een verbindende factor tussen de begane grond en de eerste verdieping.

Sierlijsten
Op de lichte wanden zijn sierlijsten toegepast om de ruimtes op de begane grond met elkaar te verbinden. De wand die doorloopt vanuit de eetkamer, door de entree, naar de werkkamer is voorzien van kaders met elk een eigen functie; een nis in de garderobe, verlichting in de entree, een vitrinekast in de eetkamer en een doorgang naar de woonkamer.

Klassieke schouw
De sierlijsten zijn ook doorgevoerd in de woonkamer, aan de andere kant van dezelfde wand, waarin tevens het tv-meubel is verwerkt. De schoorsteen is nog steeds in gebruik. De klassieke schouw van zandsteen en het  betonciré erboven vormen een centerpiece in de ruimte.

Locatie:
Opgeleverd:
Opdrachtgever:
Programma:
Het Gooi
2024
particulier
wonen

Geïnteresseerd?

Informeer naar de mogelijkheden

"De open kap met de houten spanten in het zicht maakt van de keuken een originele, spectaculaire ruimte."
"De natuurlijke kleuren en materialen vormen een fijne combinatie met de zachte en romantische sfeer van het oude landhuis."

Gerelateerde projecten

Klassieke villa met glazen vloer

Landhuis met stijlvol interieur

Maatwerk interieur

Contactformulier 030 - 79 96 477