Thomas Kraal

“Ik vind het belangrijk om te zien hoe het ontwerp uitpakt en om het project te begeleiden van begin tot eind. Je neemt pas afscheid als het project helemaal af is.”

Ik ben geboren in de Betuwe en heb gestudeerd in Delft. Na omzwervingen via Groningen, Haarlem en Utrecht ben ik nu in Zeist terechtgekomen. Daar woon ik super, ik zou er niet meer weg willen. We wonen nu in een jaren ’30 huis. lk zou het wel gaaf vinden om ooit in een volledig zelfvoorzienende, moderne, vrijstaande villa te wonen. Mijn vrouw zou dat echter nooit laten gebeuren; zij is traditioneler georiënteerd. In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten, daar word ik blij van. Ik heb een afkeer van drukte, dus doorgaans ben ik liever buiten de stad. Mijn inspiratie haal ik uit de wereld om me heen. Vooral tijdens het wielrennen kom ik veel tegen. Dan heb ik ook de tijd om erover na te denken.

Ik ben onder de indruk van succesvolle mensen, die al hun ballen in de lucht kunnen houden. Ik wil het zelf goed doen op mijn werk, maar ook bij mijn vrouw, gezin en in de sport. Mensen die dat kunnen, vind ik inspirerend. Zo nu en dan kom ik opdrachtgevers tegen, die buitengewoon goed kunnen verwoorden waar ze mee zitten en de zaken vanuit meerdere perspectieven kunnen bekijken. Ze laten de emoties het niet overnemen en blijven altijd respectvol naar alle partijen. Dat vind ik een mooie eigenschap. Zelf ben ik trots op de verbetering die we met ons team jaar na jaar laten zien. Op het moment zelf zie je de vooruitgang nooit, maar als je uitzoomt en terugkijkt op de stappen die gemaakt zijn, dan is die vooruitgang enorm.

Als architect zorg ik altijd dat ik ook betrokken ben bij de realisatie. Ik wil zien hoe het ontwerp uitpakt en dat het wordt en werkt zoals het bedacht is. Zonder het interieur voelde het eindresultaat nooit als af. Door naast de architectuur óók het interieur te ontwerpen, is dit wel zo. Je neemt dan pas afscheid als het écht af is. Ik kijk er vooral naar uit om met mijn team van interieurontwerpers grote klassieke herenhuizen van top tot teen te verduurzamen en opnieuw in te richten.

 

Mijn favoriete SETje:
Ik ben vrij competitief ingesteld, dus ik ga voor ‘game, set and match’!